Mijn apparatuur stelt zich voor

Dames en heren, ik presenteer u mijn apparatuur. Stel jezelf eens even netjes voor. Wie zijn jullie? Wat doen jullie zoal en in welke volgorde?

Hoi, ik ben de computer. Ik schrijf verhalen en boeken. Sommige van deze verhalen en boeken worden later luisterfilm. Op mijn harde schijf staat speciale software die uitspreekt wat er op het scherm gebeurt. Rebecca en ik zijn de beste vrienden en ik weet zeker dat ik de belangrijkste ben van iedereen.

Welkom. Ik ben de studio. Ik ben gemaakt van houten panelen gevuld met steenwol, zodat er geen geluid in of uit kan. Vanbinnen ben ik bekleed met zacht isolatiemateriaal dat de akoestiek doodt. Trek maar aan het touwtje, dan gaat de deur vanzelf dicht. De snoertjes steken nog als enige eruit. Pas op de stoel en het tafeltje met microfoon. Doe maar weer open. Dan kan de verteller erbij. De komende paar uur is ze wel zoet met boeken en verhalen inspreken. Als je vlak naast me staat, en goed luistert, kun je haar nog horen.

Hoi! Ik ben de computer onder de studio, en ik kan jullie met blijdschap meedelen dat er weer een hoofdstuk is ingesproken! Nu kom ik onder de studio vandaan en mag ik de foutjes uit het voorgelezen stuk halen en er geluiden doorheen mixen. Ik gebruik collecties maar ook geluiden die we zelf hebben opgenomen.
Zo, het verhaal heeft geluid, en mijn werk is gedaan.

Aangenaam. Ik ben één van de twee keyboards, de Roland Fantom x8, en ik mag lekker wel mijn naam zeggen. Iedereen herkent me toch aan mijn prachtige geluiden. Boven mij staat mijn jongere broer, de Yamaha Tyros 4. Soms krijgen we gezelschap van echte software instrumenten. Samen maken we de muziek bij de luisterfilm, en soms ook losse muziek.

Dank jullie wel jongens. Willen de kabels en de geluidskaart en de computer van het andere merk nog wat zeggen?
Nee?
Oké, dan wil ik jullie bedanken voor jullie kennismakingsrondje. Er is gelegenheid voor koffie en een koekje, en na de pauze gaan we snel weer aan de slag!

Plaats een reactie